Naam:  Jelbert Korf

Leeftijd: 40

Woonplaats: Groningen

Wat doe je bij DIO?: Ik voetbal bij DIO 4, ben scheidsrechter voornamelijk bij de jeugd en help mee om de kleedkamers schoon te maken.

Waarom doe je dat?: Een amateurclub heeft veel handen nodig om de club staande te houden. Bij mijn vorige club, een dorpsclub, deed elk lid wat. Dat vind ik heel gewoon. Ik zag dat er ondersteuning bij de schoonmaak nodig was en heb me daarvoor aangemeld.

Hoe lang ben je bij de club?:
Sinds 2000.

Waarom voetbal je bij DIO?:
Ik werd via via lid van DIO Groningen, toen nog op het Van Starckenborghcomplex. De sfeer daar sprak me erg aan, en ik kwam er in de persoon van Martijn Bosscha ook een oude bekende tegen bij de eerste training. Ik voelde me gelijk thuis, DIO Groningen voelde als mijn dorpsvereniging.

Favoriete club:
Feyenoord

Favoriete speler:
Messi

Wil je nog iets kwijt?:
Ik ben blij met de vrijwilligers, scheidsrechters en medewerkers die ons elke zaterdag gelegenheid geven om te voetballen en de derde helft te beleven.

Naam:  Sven Waltmans

Hoe lang ben je lid van DIO?: Sinds mijn vijfde levensjaar (Sinds 19 september 2000).

Hoe kwam je bij DIO terecht?: Via introductie trainingen die gehouden werden, je kon het via een paar trainingen uitproberen. Ik was gelijk helemaal verkocht en werd lid. Mijn vader Nico Waltmans gaf me op. Mijn vader is toen ook wat gaan doen binnen de club. Hij werd jeugdleider en trainer en ging mee op jeugdreisjes.

Zelf ging je toch ook wat voor de club doen?: Ja, ik ging de F-jes trainen, wat nu JO7 en JO8 heet.

In welk team speel je?: Ik voetbal in DIO1.

Waarom voetbal je al zo lang bij DIO?: Ik voel me er thuis, als ik de kantine binnen kom voelt dat als thuis komen.

Zijn er personen die je bewondert binnen DIO bijvoorbeeld vanwege hun werkzaamheden voor de club?: Ja, Stef van der Woude voor wat hij doet binnen de club.

Naam: De heer en mevrouw Kruse.

Wij zien u regelmatig samen op de club als supporter van DIO1. Wat is de binding met dit elftal en met DIO Groningen?: Onze kleinzoon Sven Waltmans speelt in DIO1 en is al sinds zijn vijfde lid van DIO Groningen. Onze binding is vooral met het eerste elftal omdat we ook de spelers zijn gaan kennen.

Wat is uw beeld bij DIO Groningen?: Wij voelen ons er thuis, komen er met plezier. Het zit op een mooie plek.

Is er iets wat u minder aanspreekt, of beter kan?: Wij storen en ergeren ons nergens aan. Dat is zonde van de tijd en energie.

Bij DIO zijn vrijwilligers aan het werk om de club draaiende te houden. Vindt u dat deze medewerkers hun werk goed doen? Wat voor cijfer zou u hen willen geven?: Een 10. Ze verrichten goed en belangrijk werk bij de club.

Wat vindt u van het aanbod in de kantine qua eten en drinken, mist u iets?; We missen niks. Traditiegetrouw neemt de heer Kruse het liefst een gehaktbal die hij lekker vindt. Hij wordt door de spelers dan ook wel opa gehaktbal genoemd. Dat zegt genoeg.

De heer en mevrouw Kruse hopen nog lang bij DIO te kunnen komen kijken. Ook bezoeken ze de uitwedstrijden wanneer ze kunnen. Ze vinden het een fijne tijdsbesteding, kijken naar hun kleinzoon en het eerste elftal op zaterdagmiddag.

We hopen als DIO Groningen hen ook nog lang te zien want het zijn sympathieke, trouwe en graag geziene gasten.